Ką aš kalbu, kai kalbu apie Murakami

murakamiJei skaitai knygas arba bent jau bendrauji su žmonėmis, kurie tą daro, tikrai žinai apie tokį madingą veikėją Haruki Murakami. Tai žmogus, bėgimo dėka sugebėjęs savo gyvenimą apsukti 180 laipsnių kampu, pasiekti užsibrėžtų tikslų ir parašyti krūvą milioniniais tiražais parduodamų knygų. Viena iš jų – bėgikams puikiai žinomas bestseleris  “Ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą”.

Jeigu kiekvieną kartą, kai ką tik bėgioti pradėjęs žmogelis manęs paklausia “ar verta perskaityti šią knygą?” man kas duotų po 1 centą, tai dabar turėčiau… well… kokius 2 centus.

Tačiau, kadangi man centų už tai vis tik niekas neduoda, (tam antram ferrariui teks turbūt susitaupyti pačiam) galiu savo nuomone apie šį šedevrą pasidalinti nemokamai.

Taigi, kas YRA ši knyga?

Tai, visų pirma – Haruki Murakami autobiografija. Lengvas, easy skaitymėlis apie įžymybės pirmuosius ir paskutinius žingsnius šlovės link. Ok.

Žvelgiant giliau, tai traktatas apie tai, kokią galią, naudojant teisingai, gali turėti bėgimas formuojant žmogaus gyvenimo filosofiją, kryptį ir struktūrą, vidinę ramybę. Pritariu jam pilnai – jei ne bėgimas, šį postą rašyčiau iš tam tikros įstaigos įsikūrusios Vilniuje, Vasaros gatvėje. (žinoma jeigu jie ten turi internetą ir aš kaip tik tuo momentu nebūčiau nubaustas už tai, kad pomidorų sriubą supyliau slaugei Zinaidai į chalato kišenę)

Labiau patyrę bėgikai ten galbūt net ras konkrečių įkvėpimų, padėsiančių jiems patiems siekiant rezultatų.

Tačiau!

Labai svarbu suprasti, kad “Ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą” nėra bėgimo vadovėlis. Su visa derama pagarba, kad ir koks jis fainas bebūtų, kad ir kiek dešimtmečių bėgimo patirtį nešiotųsi po diržu, bėgimo prasme tas žmogus tėra užsikonservavęs pradinukas. Didelė dauguma jo minčių apie bėgimo techniką, treniruotes, ir t.t. rimtuose klubuose besitreniruojantiems bėgikams skamba primityviai, o pradedantiesiems gali būt net žalingi.

Taigi, mano kuklia nuomone, jei tau įdomi šio žmogaus asmenybė, skaityk šią knygą. Jeigu nori rimtos įkvėpimo dozės bėgimo tema – tokie veikėjai kaip Christopher McDougall, Scott Jurek ar net girtuoklis Ray Charbonneau gali tau pasiūlyti žymiai vertesnių leidinių. (apie juos skaityk kituose postuose)

Įrašas paskelbtas temoje Knygos ir pažymėtas , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

3 komentarai

  1. Baltas sakė:

    Pradedančiajam ikvepimui ji labai tinkama, man padejo subekti pirma maratona :) Sutinku tai tikrai ne vadovelis , bet ji ir neskrta mokymo tikslams.

  2. Denis sakė:

    Jau 3 dienas laukiame sąrašo „žymiai vertesnių leidinių“ :-)

  3. :) sakė:

    Jau metus ir daugiau nei tris mėnesius laukiame „žymiai vertesnių leidinių“ kituose postuose :)

Komentavimo galimybė išjungta.